Десерт МОТІ

ЯПОНСЬКИЙ ДЕСЕРТ “МАЛИНОВІ МОТІ”

ТІСТО ДЛЯ МОТІ
• 80 г клейке рисове борошно
• 80 г цукрова пудра
• 65 г пюре з малини (La Fruitière)
• 30 г води кімнатної температури
• 1 ч.л. кукурудзяної олії

Всі інгредієнти перемішати і поставити в мікрохвильову піч 600w на 2 хвилини, нагріваємо 50 секунд. Якщо немає мікрохвильовки – заварити тісто на сковороді з товстим дном, капнувши на сковороду кукурудзяне масло.
Дістати заварене тісто, вимішати лопаткою, дати охолонути. Потім тісто викласти на силіконовий килимок присипаний кукурудзяним крохмалем, додати гелевий водорозчинними барвник (колір, який вам більше до вподоби), вимісити. Тісте міє бути еластичним, не липнути до рук та поверхні.

КРЕМ ПЛОМБІР
• 50 г вершки 33-35%
• 50 г шоколад білий GLACIAR 35% (Luker Chocolate)
• 150 г маскарпоне
• 100 г вершки 33-35%
• 0,5 ч.л. ванільної пасти
• 1 ч.л. тримоліну

Маскарпоне бажано дістати заздалегідь із холодильника, при збиванні допоможе уникнути грудочок.
Вершки 50 г, ванільну пасту, тримолін прогріваємо до утворення пари й виливаємо на шоколад, пробиваємо суміш блендером, відставляємо.

Для приготування ганашу налийте 50г вершків в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте білий шоколад і грійте на невеликому вогні, поки у вас не вийде гладкий і однорідний крем. Охолодити до 26°C та взбити на великій швидкості міксером. У вас має вийти легка, пишна і добре збита маса.

Маскарпоне збиваємо зі 100 г вершків та додаємо охолоджений ганаш, збиваємо все разом до однорідності. Перекладаємо в кондитерський пакет та наповнюємо на половину силіконові форми Ø 5 см. Потім в центр відсадженого крему відсаджуємо фруктовий наповнювач, далі закриваємо крем пломбіром і приберемо в морозильну камеру. За годину вже можна працювати з начинкою. Для начинки стабілізація 1-2 години в холодильнику.


ФРУКТОВА-ЯГІДНА НАЧИНКА НА ПЕКТИНІ
• 130 г пюре з малини (La Fruitière)
• 30-80 г цукру (за смаком)
• 3 г пектин NН (або в 2-2,5 рази більше пектину звичайного)
• 1 г лимонної кислоти

У пюре всипаємо дощем перемішаний з цукром пектин, добре перемішуємо, проварюємо 2 хвилини на повільному вогні. Охолоджуємо, перекладаємо в кондитерський мішок та відсаджуємо в форму з крем пломбіром.


ФОРМУВАННЯ:
Тісто розкачуємо тоненько, та вирубкою для печива Ø 8 см вирізаємо кружечки. В кожне кржечко з тіста викладаємо заморожену начинку (крем пломбір та малина) і защіпуємо тісто як на хінкалі. Сформований «хвости» відрізаємо. Обережно формуємо дно. Зайвий крохмаль струсити пезликом. Зберігати моті треба і морозилці. Перед подачею дістати за 1 годину і дефростувати.

Прокрутка до верху